lørdag den 25. oktober 2014

Maskinkursus / Sikkerhedskursus - 2. del

På maskinkursets anden dag skulle vi i gang med vores noget mere frie projekt. Opgaven lød på at vi ville få én plade på 60*60 cm, den skulle skæres på maskinerne vi lærte at kende på maskinkurset og have samlinger der ikke ville kræve søm eller skruer.

Jeg blev inspireret af nogle hylder der hang ude foran vores MD lokaler på seminariet og valgte at gå efter at lave noget der lignede disse, bare i en mindre størrelse.

Herunder ses min skæreplan:



Jeg nåede at skære alle trekanterne til mine hylder og at skære "indhakkene" alle samlingerne. Jeg har også slebet alle pladerne, så de nu er fine og glatte. Næste step er at få styr på præcis hvor jeg skal bore huller - jeg er nød til at bore huller for at sætte strips i, da samlingerne ellers ikke er stærke nok i sig selv, til at kunne holde noget vægt. Og da de skal bruges som hylder, er de nød til at kunne bære noget vægt og holde formen.

Så der kommer en opdatering senere med billeder af hylderne, processen og det færdige resultat - samt flere billeder af kassens proces og den færdige kasse (med hængsler forhåbentlig).

To be continued...

Maskinkursus / Sikkerhedskursus - 1. del

Ja, så var det tid til at vi skulle lære de store farlige maskiner at kende. Det må jeg indrømme at jeg var lidt nervøs for, men det gik nu fint og har da stadig alle ti fingre.

Vi havde to projekter der skulle laves på maskinkurset: en kasse evt. med låg og et selvvalgt projekt, der skulle samles uden skruer, søm og den slags. Vi startede med kassen.

De har er temmelig vigtige at huske at tage på når man arbejder på de store maskiner, ellers bliver man frygteligt træt i sit hovedet, for hold nu op det larmer.

Projekt kasse med låg:

Min tegning af planen for kassen, med lidt info øverst om samlinger.

Så er der lavet not'er øverst og nederst på rundsaven.

Og her har jeg skåret fire lige store stykker, da jeg ville have en kvadratisk kasse.
Her skal man huske at enderne jo skal passe sammen, så det er vigtigt at huske at vende brættet,





Så skulle jeg bare lige se om de passede sammen - de gjorde de sørme.

 Kurt fortæller om næste del af processen. Vi skal skære top- og bundplader ud på båndsaven.

 


Og så skulle kassen sættes sammen og limes i hjørnerne. Den skulle spændes sammen i ca. 10 min. 


Og her er kassen limet sammen og har nu et hulrum i midten.
Næste dag skulle kassen skæres over, så den får et låg. Men det glemte jeg at tage billeder af, så det må jeg tage billeder af senere og lægge op på bloggen.

Den er så blevet slebet og mangler nu kun at få hængsler på.

To be continued...



Besøg på Designmuseum Danmark

Vi mødtes uden for museet lidt før det åbnede og startede derefter med en guidet rundtur, så en frokostpause og til sidst en introduktion til værkstedet, som er Designmuseum Danmarks undervisningsafdeling.
Det var en god dag og jeg var især glad for at høre om designværkstedet.

Her er lidt billeder fra dagen:



































Folkeskolen 200 år

Vis mig dit fag

Christine og jeg meldte os til at repræsentere vores fag, Materiel Design aka Håndværk og Design, til "Vis mig dit fag" på kultorvet til folkeskolens 200 års fødselsdag.

Vi lavede et skilt - savede og sømmede en ramme, klippede, syede, tegnede og broderede bogstaver på et par stykker stof, hvor efter vi sømmede det fast på rammen. Tradaaaa... :


Vi ville lave noget som var forholdsvist nemt og hurtigt, så de forbipasserende kunne afprøve det uden alt for meget besvær. Vi valgte derfor at lave stoftryk med viskelædere.
(som vi også tidligere selv har lavet i vores undervisning - se evt. tidligere indlæg her på bloggen "Tryk med Viskelæder på Stof", "Færdiggørelse af: Tryk med Viskelæder på Stof", "'Minion' tryk med viskelæder" og "Minion-viskelæder-tryk på stof")

Lidt fotos fra dagen:



















Vi havde en super hyggelig dag og var oven i købet heldige med vejret! :)